miércoles, 12 de noviembre de 2014

G8: FLAN DE PAN / OGIZKO FLANA


Hace un tiempo hicimos flan de pan. En esta entrada del blog os explicaremos paso a paso cómo hicimos esta receta.
Orain dela aste batzuk, ogizko flana egin genuen gelan. Blogeko sarrera honetan, errezeta zehatz mehatz nola egin genuen azalduko dizuegu.
Ingredientes / Osagaiak:
1º. Cortamos el pan en cachitos / Ogia zati txikitan moztu.
2º. Cascamos y batimos los huevos / Arrautzak irabiatu.
3º. Calentamos en un cuenco leche con cáscara de limón. / Ontzi batean esnea limoizko azalarekin berotu.
4º. Añadimos a la leche caliente el azúcar / Esne beroari azukrea gehitzen diogu.
5º. Echamos los trocitos de pan y lo mezclamos bien / Ogi apurrak bota eta ondo nahastu.
6º. Lo batimos con la batidora. /Batidorarekin irabiatu.
7º. Lo mezclamos con los huevos batidos / Arrautzarekin nahasten dugu.
8º. Echamos caramelo líquido al molde / Moldean gozoki likidoa bota.
9º. Echamos la mezcla en el molde y lo metemos al horno bien caliente unos 20 min. / Orea moldean bota eta 20 minutu izan labe beroan.
 10º. Finalmente, lo desmoldamos. / Azkenik, moldetik atera.
¡Ummmmmm, qué rico!¡Nos ha quedado un flan delicioso! / Oso goxoa atera zaigu! 
Probad a hacerlo en casa y nos mandáis una foto al cole diciéndonos qué os ha parecido. Nosotros os diremos si sois auténticos masterchef. ¡Pronto pondremos nuevas recetas! Aguuur!
Etxean egitera animatzen zaituztegu. Ondoren bidali argazki bat eskolara nola atera zaizuen azalduz. Benetako masterchef zareten esango dizuegu guk. Laster errezeta berriak jarriko ditugu! Laster arteeee!

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Idatzi hemen zure iritzia edo proposamena / Escribe aquí tu opinión o propuesta. Eskerrik asko!